Ga naar de inhoud

Ieder jaar in maart wordt er de week van het geld georganiseerd door Wijzer in geldzaken. Hieronder leest u enkele tips. 

Noodfonds Energie
Huishoudens met een hoge energierekening en lager inkomen kunnen tot en met 31 maart 2024 steun aanvragen bij Noodfonds Energie. Het noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening gedurende 6 maanden na hun aanvraag. Dus kijk snel en check of u in aanmerking kunt komen voor steun via de website www.noodfondsenergie.nl Dit kan nog t/m 31 maart 2024.

Welke potjes kunt u aanvragen?
Er zijn verschillende soorten toeslagen, regelingen en voorzieningen. Deze zijn er allemaal om meer inkomen te krijgen.
Laat geen geld liggen, check door een aantal vragen op Potjes-check Geldfit in te vullen waar u aanspraak op kunt maken.
Of maak direct via Mijn toeslagen een proefberekening voor bijvoorbeeld huurtoeslag.

Gaat uw inkomen veranderen?
Wanneer uw inkomen of dat van uw partner gaat veranderen, zorg ervoor dat u deze wijziging ook doorgeeft via Mijn toeslagen. Dit heeft namelijk gevolgen voor uw toeslagen. De belastingdienst kan dan de toeslagen op tijd aanpassen en verrekenen met de toeslag die u al ontvangt. Dit om te voorkomen dat u na afloop van het jaar alsnog een rekening ontvangt.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen
In het eerste kwartaal van het jaar worden door de gemeente de aanslag gemeentelijke belastingen verstuurd.
Heeft u een laag inkomen en geen vermogen waardoor u deze gemeentelijke belastingen niet kunt betalen? dan heeft u misschien wel recht op kwijtschelding. Of u hiervoor in aanmerking komt hangt af van uw persoonlijke situatie. U kunt een verzoek tot kwijtschelding indienen via de website van de Gemeente Tubbergen of neem contact op met de Gemeente Tubbergen.