De schop in de grond. Appartementen Oranjestraat worden werkelijkheid

Onder grote belangstelling is dinsdagmiddag officieel begonnen met de bouw van de appartementen aan de Oranjestraat. Over niet al te lange tijd kunnen de starters op de woningmarkt hun nieuwe droomhuis aan de rand van het centrum van Tubbergen betrekken. 

Ook het Tubbergse dorpsraadlid Ruben Tijhuis was van de partij bij het feestelijke moment. “In Tubbergen is grote behoefte aan goedkope huurwoningen”, weet hij. “In 2014 zijn wij als dorpsraad door de gemeente benaderd met de vraag of wij een idee hadden van de woonbehoefte in Tubbergen. Ik heb toen een berichtje op social media gezet met de vraag wie er behoefte had aan een huurwoning in de prijsklasse van 500 euro. Daar kreeg ik ongekend veel reacties op. We hebben toen samen met de gemeente en de woningbouwstichting een inloopavond georganiseerd waarvoor veel belangstelling was en toen is het balletje gaan rollen. Ik ben blij dat de gemeente en de woningstichting het toen voortvarend hebben opgepakt en dat we hier nu met ons allen staan. Dit project is echt een aanwinst voor Tubbergen.”


Met de bouw van 15 woningen aan de Oranjestraat voorziet Woningstichting Tubbergen (WST) dus in een grote behoefte. Ook WST-directeur Peter Roelofs is blij dat er eindelijk met de bouw begonnen kan worden. “Het is geweldig dat nu eindelijk de schop in de grond gaat en we de nieuwe bewoners binnen afzienbare tijd de sleutels van hun appartement kunnen overhandigen.”


Wethouders Roy de Witte en Erik Volmerink noemen dit appartementencomplex is een prachtige invulling van het braakliggende terrein dat het centrum ontsierde. “Ook fijn dat we dit proces samen konden oppakken met jongeren in onze gemeente”, zegt wethouder De Witte. “De markt voor sociale huurwoningen is in Tubbergen over het algemeen in evenwicht. Maar voor de jongeren is het aanbod wat minder. Daarom is dit een perfect antwoord op deze behoefte.” Wethouder Erik Volmerink is het daarmee eens. “Dit mooie inbreidingsplan aan de rand van het centrum zorgt voor een vitaler en meer aantrekkelijke binnenstad.”


Het appartementencomplex wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo wordt de gasaansluiting achterwege gelaten. De extra elektriciteit die het koken en het verwarmen vergt, wordt deels opgeleverd door de zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. 

(08-03-2018)